onsdag 17. august 2011

Ølbryggespann.

Mjelkespann
Dette mjelkespannet kom i hus i fjord. Det har tent som mjelkespann og deretter øl bryggespann. Det er montert på ei tappekrane på baksida. Det tok laaang tid og reingjere det- men i løpet av somaren er det reingjort og gjer seg no på trappa som blomespann med ein lavendel oppi.

Hjemmebrygget øl: - 6 liter vann, 1 kg. sirup, 250 gr. sukker, endel humle ble kokt sammen. Ble helt opp i et kar, som ble tildekket og sto til det ble melkevarmt (dvs. som nysilt melk). Så ble det tilsatt pressgjær, derpå tildekket og sto til dagen etter. Det begynte da å gjære. Sto slik i 24 timer. Så ble det skummet gjæren ble skummet av og kastet. Ølet ble deretter tappet på melkespann eller øldunker. Etter 3-4 dager kunne det drikkes som friskt skummende øl.
                                               Ref: Skikk og bruk

1 kommentar:

  1. Nam;)MEn det er vel ikke like sunt som oss? klems

    SvarSlett

Kjekt om du legg att ein kommentar:)

Dersom du ikkje får lagt inn kommentar huk av boksen med "forbli innlogget" slik du IKKJE forbli innlogga.